Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Rotweiler Cinsi Köpek 5 Yaşındaki Çocuğu Parçaladı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
İzmir'de Rotweiler cinsi köpeğin saldırdığı 5 yaşındaki Mehmet Ata tedavi gördüğü hasteneden taburcu edildi.

İzmir'de Rotweiler cinsi köpeğin saldırdığı 5 yaşındaki Mehmet Ata tedavi gördüğü hasteneden taburcu edildi. Kendi köpekleri tarafından saldırıya uğrayan minik Ata'nın iki göz kapağı ve sol kulağı parçalandı. Artık köpek istemediklerini söyleyen anne Hayriye Bilgili, "Çocuğumun yaşadığına şükrediyorum. Oğlumu tamamen yediğini zannettim. Allahıma şükürler olsun." dedi.

Buca ilçesi Çamlıpınar Mahallesi'nde oturan Hayriye-Hüseyin Bilgili çifti yaklaşık üç ay önce aldıkları köpeği bahçelerinde beslemeye başladı. Bilgili çifti, 5 yaşındaki çocukları Mehmet Ata Bilgili ile birlikte geçtiğimiz pazar günü komşularının düğünlerine gitti. Komşu düğününde ikram edilen lokumdan susadığı için evlerinin bahçesine su içmeye giden Mehmet Ata, köpeğin saldırısına uğradı. Düğünün sesinin yüksekliği nedeniyle bir süre sonra Mehmet Ata'nın çığlıklarını duyan yakınları kafasından yaralanan çocuğu hastaneye kaldırdı. Günlerdir hastanede yatan ve yüzünün çeşitli yerleri parçalandığı için ikinci ameliyatını olan Mehmet Bilgili'nin annesi yaşadıklarını uzun süre üzerinden atamadı. Eve hırsız girmesin diye aldıkları Rotweiler cinsi köpeğin 5 yaşındaki oğullarına saldırabileceğini akıllarına getiremediklerini belirten anne Hayriye Bilgili olay gecesini şöyle anlattı: "Düğündeydik biz. Lokum dağıtmışlardı. Su içmeye gitmiş. Bahçede su var diye köpeğin ordan geçmiş. Köpek arkadan saldırmış. Düğünde ses olduğu için çok bağırmış biz duyamadık. Halası, babaannesi duymuş inmiş aşağıya. Çocuğu köpeğin ağzından zorla almışlar. Ben geldiğimde sadece kapı önünde kan gördüm. Oğlumu tamamen yediğini zannettim. yaşadığına şükrediyorum. Allahıma şükürler olsun." diye konuştu.

"HALASI KÖPEĞİN BAŞINA VURARAK AYIRMIŞ"

Baba Hüseyin Bilgili, "O gün köpeği kapının önüne bağlamıştık. Düğünde lokma yemiş bizden su istememiş, çeşmeyi açmış köpeğin yanından geçmesi gerekiyordu. Baya bir mücadele etmişler. Ata'nın sesleri geliyormuş. Çocuk sesi geliyor. Balkondan baktığında çocuğun altına almış olarak görmüş. Vücudunun neresi ağzına girdi, görememiş. Baya mücadele etmişler ayırmak için. Babaannesi eliyle ayırmaya çalışmış yapamamış. Halası artık 5-6 kere mermerle kafasına vurmuş. Köpeği zaten hemen verdik. Buca Veteriner İşlerine verdik" ifadelerini kullandı.

5 yaşındaki Mehmet'e saldıran köpeği teslim alan Buca Belediyesi Veteriner İşler Müdür Vekili Veteriner Birol Topal, "Rotweiler cinsi köpekler saldırgan köpeklerdir. O yüzden fabrika tarzı yerlerde bakılmaları gerekiyor. Eğer köpeğe sahip çıkılmazsa bu tarz köpeklerin efendisi olunmazsa, bu sefer o sahibinin efendisi olmaya çalışıyor." dedi.

Bugün Ege Üniversitesi hastanesinden taburcu olan Mehmet Ata, ailesi tarafından evlerine getirildi. Sağlık durumunun iyi olduğu görülen Ata'nın tedavisine devam edilecek.
Teşekkürler ;)