Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: İstinye ve Avcılar'ın Faili, Polisin Dikkati Sayesinde Yakalandı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'nde görev yapan bir polis memuru dün ekip arkadaşıyla Sarıyer'de devriye yaparken, Adnan Kahveci Caddesi üzerindeki otobüs durağında Servet G.'yi farketti.

Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'nde görev yapan bir polis memuru dün ekip arkadaşıyla Sarıyer'de devriye yaparken, Adnan Kahveci Caddesi üzerindeki otobüs durağında Servet G.'yi farketti. Ekip otomobilini kullanan arkadaşından durmasını istedi. Ekip otosunu kullanan polis memuru "ne oldu" diye sorunca, İstinye ve Avcılar'da gerçekleşen eylemlerin zanlısını gördüğünü söyledi.

DİKKATLİ POLİS, KIYAFETİNDEN TANIDI

Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'nde görev yapan makine mühendisliği mezunu polis memuru F.Ç., tekrar baktığı zanlıyı polis merkezinin defalarca kez verdiği özelliklerinden, şapka, gözlük ve bedenin sağına takılı çantasından tanıdı.

SAHTE KİMLİK GÖSTERDİ


Ekip otosundan inen polis memuru F.Ç. otobüs durağı önünde duran araçtan inerek, zanlının yanına gitti. İki eylemi gerçekleştirirken giydiği kıyafetlerin aynısını giyen Servet G.'den kimlik göstermesini istedi. Zanlı önce "arama kararın var mı?" diye sordu. Daha sonra polis memurunun ısrarıyla, başka bir isme düzenlenmiş sahte kimlik çıkardı. Kimlikteki bilgilere inanamayan polis memuru F.Ç., zanlıyı polis merkezine götürmek istedi.

ŞÜPHELİYİ 100 METRE KOVALADI

Ekip otosuna götürdüğü şüpheli bir anda kaçmaya başladı. Üniversiteden mezun olduktan sonra polis olan ve 3 dil bilen F.Ç.kaçan şüphelinin peşinden koştu. Yaklaşık 100 metre sonra zanlıyı, üzerine atlayarak durdurdu. Kaçmaya çalışan Servet G. ve 27 yaşındaki polis memuru F.Ç. arasında arbede yaşanırken, şüpheli silahını çekti ve tetiğine bastı.

KASIĞINDAN YARALANDI, ZANLIYI BIRAKMADI

Tabancadan çıkan mermi, polis memurunu kasığından yaraladı. Ancak polis F.Ç., Servet G. ile bir süre daha mücadele etti. Zanlıyı bırakmamak için mücadele eden yaralı polisin ellerinden kaçmayı başaran Servet G. koşarak ara sokaklara girdi. Bu sırada, ekip otosunda bulunan polis arkadaşının yanına gelirken, telsizle çevre ekiplere bilgi verdi.

1.5 KİLOMETRE SONRA YAKALANDI

Yaralı polis hastaneye kaldırılırken, yakın ekipler, çevrede zanlıyı aramaya devam etti. Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'ne bağlı bir ekip, polis memuru F.Ç.'nin vurulduğu noktadan yaklaşık 1.5 kilometre sonra, Dereiçi Meydan'da bir takside zanlıyı gördü. Ekip otosunun sürücüsü, direksiyonu taksinin önüne doğru kırdı. Taksi sürücüsü aracını durdururken, ekip otosunda görevli polislerden biri hemen dışarı çıktı.

ÇANTADAN SİLAHINI ALMAK İSTEDİ

Zanlı Servet G. polisi karşısında görünce, elini omuz çantasına attı. Polisin hızla çektiği çantanın askısını koptu, bu sırada ekibin diğer polisi yetişti, vatandaşların da yardımıyla şüpheli yakalandı.

POLİSİN ÇANTAYI ALMASI, ÇATIŞMAYI ÖNLEDİ


Zanlının çantasının içinde Hırvat yapımı bir tabanca ve 39 adet mermi bulunduğu öğrenilirken, polisin çabuk davranması nedeniyle şüpeli silahını ikinci kez kullanmaya fırsat bulamadı. Böylece olası bir çatışma da gerçekleşmedi.

Bu arada zanlıyı tespit edip gözaltına almak isterken kasığından yaralanan polis memurunun sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. DHKP-C üyesi olduğu belirtilen Servet G.'nin sorgusu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde devam ediyor.
Teşekkürler :)