Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Meclis polisinin kriterleri belirlendi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: meclis_polisinin_kriterleri_belirlendi13...897192.jpg]

''TBMM Koruma Daire Başkanlığı, Kuruluş, Görev ve Çalışma Yönetmeliği'', Meclis Başkanlık Divanı'nın onayına sunuldu.

Yönetmelik; TBMM ve eklentileri, milli saraylar, Meclis Başkanı'nın resmi konutunun güvenliğini sağlamak üzere gerekli emniyet önlemlerini almak, Başkan'ın yakın koruma hizmetini yürütmek, yerleşke içindeki trafiği düzenlemek üzere Anayasa ve İçtüzük hükümleri doğrultusunda, İçişleri Bakanlığınca tahsis edilen polis kuvvetinden oluşan Koruma Daire Başkanlığı kuruluş, görev ve çalışma esaslarını belirliyor.

Yönetmelikte, ''güvenlik uygulamaları'' ayrıntılı olarak yer alıyor. Yerleşkeye giren kişi ve beraberinde getirdikleri her türlü eşya ve araçları elle, araç altı kontrol cihazları, kapı dedektörleri, X-Ray metal dedektörleri, patlayıcı madde koklama dedektörleri, bomba dedektör köpekleri ve bomba uzmanlığıyla ilgili diğer teknik ve elektronik cihazlar, gerektiğinde personel dışındaki kişilerin adli kayıt ve GBT sorgulaması; güvenlik uygulamaları arasında sayılıyor.

Koruma Daire Başkanı, 1. sınıf emniyet müdürleri arasından seçilecek. Daire Başkanı ve personeli, görev ve performansı değerlendirmesi açısından Meclis Başkanı'na, özlük işleri, disiplin ve personel eğitimi açısından Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı olacak.
Teşekkürler :)