Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Adobe, HTML5 Destekli Captivate 6'yı duyurdu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.


Adobe Systems Incorporated, etkileşimli e-Öğrenim ve HTML5 tabanlı mobil öğrenim içeriklerinin hızlı bir şekilde oluşturulmasına katkı sağlayacak HTML5 destekli Adobe Captivate 6 ürününün piyasaya sunulduğunu duyurdu.


Günümüzün mobil teknolojilerle içiçe yaşayan öğrencilerinin ihtiyaçları dikkate alınarak tasarlanan Captivate 6, e-Öğrenim geliştiricileri, kurumsal eğitmenler, eğitmenler ve diğer iş kullanıcılarının istenilen yer ve anda erişilebilen dinamik SCORM/AICC uyumlu kurs içeriği sunmasına yardımcı oluyor.

Captivate 6 sayesinde eğitmenler, belirli bir nesne tıklandığında otomatik olarak oynatılan üst ses ve diğer sesleri kaydederek e-Öğrenim modüllerini özelleştirebiliyor. Kurs tasarımcıları ayrıca profesyonel tasarımlı temaları kullanarak e-Öğrenim içeriğinin tutarlı bir görünüm ve kullanıma sahip olmasını sağlayabiliyor. Geliştirilmiş LMS entegrasyonu, e-Öğrenim geliştiricilerinin Moodle, Blackboard, Plateau, Saba ve SumTotal dahil lider öğrenim yönetim sistemlerinde sorunsuz bir şekilde içerik yayınlamasını sağlıyor. Captivate 6’da yapılan geliştirmeler, mobil erişimi iyileştiriyor ve öğrencinin katılımını artırıyor.

Adobe Baskı ve Yayın Grubu Kıdemli Başkan Yardımcısı Naresh Guptakonuyla ilgili“Mobil ekranlara sığdırmak için küçültülmüş statik sunular artık yeterli değil. Bugün öğrenciler iOS ve Android cihazlarında cazip e-Öğrenim seçenekleri bekliyor” derken, “Captivate 6, uzmanların ve içerik oluşturucuların masaüstü bilgisayarlara sunulan içerik kadar sağlam ve etkileşimli e-Öğrenim içeriklerini mobil cihazlarda da sağlamalarına olanak veriyor” şeklinde konuştu.

Adobe Akdeniz Ülkeleri Bölge Müdürü Tolunay Tomruk ise,Captivate 6 ile ilgili şunları söyledi: “Birçok müşterimiz, e-Öğrenim içeriğine mobil cihazlardan erişebilmek istiyor. Captivate 6 ile HTML5 yayıncılığı artık yeni programlama kodu öğrenmeye gerek olmadan e-Öğrenimi mobil cihazlara yaymayı kolaylaştırıyor. Adobe Captivate 6, HD ekran kaydı, tüm video yakalama ve düzenleme gereksinimleri için sorunsuz bir iş akışı sağlıyor. Artık ek yazılımlara ihtiyaç yok, yani birden fazla yazılım paketiyle çalışmadan kaynaklanan uyumsuzluk sorunları ve tedarik gecikmeleri olmayacak. Adobe Captivate 6'daki gelişmiş etkileşim ve yeni karakter koleksiyonu, e-Öğrenimi insancıllaştırıyor. Öğrencilerin notlarını geliştirmelerini teşvik eden ürün, etkileşimli, eğlenceli ve cazip içeriği geliştirme yöntemini daha kolay hale getiriyor.”

Captivate 6’nın sunduğu en önemli yenilikler...

Duraklatma ve devam etme özellikleriyle HTML5 yayınlama: e-Öğrenim içeriğini hem SWF, hem de HTML5 olarak yayınlayarak öğrenciler kursa masaüstü bilgisayarlarında başlayabiliyor, sonra bunu duraklatıp farklı bir cihazda devam edebiliyorlar.

HD Ekran Kaydı: Yeni “Video Olarak Yakala” iş akışında HD kalitesinde demolar hızlı bir şekilde oluşturulabiliyor. Videoları düzenleyip geçişler, akıllı şekiller, ses ve başlıklar da eklenebiliyor. Tamamen aynı UI’de resim içinde resim formatında başka bir video eklenipYouTube'da yayınlayanabiliyor.

Cazip Sıradışı Unsurlar: Önceden yüklenmiş kapsamlı öğelerden seçilerek, içeriği kişiselleştirmek için özelleştirilebilir zeminler üzerinde düzenleniyor. Pencere öğeleri, animasyonlu geçişler gibi akıllı öğrenim araçları sadece birkaç tıklamayla eklenip ek etkileşim sağlanabiliyor.

Geliştirilmiş PowerPoint Gidiş Gelişi: PowerPoint 2010 slaytları nesneler, animasyonlar ve multimedyayla birlikte e-Öğrenim projelerine daha iyi ve uygun bir iş akışıyla aktarılabiliyor. Mevcut olan PowerPoint içerikleri kolaylıkla güncellenebiliyor.

Geliştirilmiş Quizler: Öğrencilerin bilgilerini, beceri düzeylerini veya eğitim ihtiyaçlarını değerlendirmek için ön testler kullanılıyor. Sonuçlara göre öğrenciler uygun bölüme yönlendiriliyor ve ardıl testler kullanılıyor. Kısa sınav sorusunu hatalı yanıtlayan öğrencilerin ilgili bölümü gözden geçirmesine olanak veriliyor ve gerekirse hatalı yanıtlara ceza veriyor. Böylece, tahmin ederek yanıt vermenin önüne geçiliyor.