Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Win 7'nin IE 10'una ne oldu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 20120629024958_ie10.jpg]


Windows 8'le gelecek Internet Explorer 10'u biliyoruz. Peki ya Windows 7'ye gelecek IE 10 ne alemde?


Microsoft, Windows 8'de yer alacak olan Internet Explorer 10'dan sıkça bahsediyor, ancak IE10'un Windows 7 için sunulacak sürümünden pek söz etmiyor. IE10, geçtiğimiz sene ilk ortaya çıktığında Microsoft, yeni tarayıcının sadece Windows 8'de değil Windows 7'de de çalışacağını söylemişti.

IE10'un önizleme sürümleri Windows 8'de altı kez güncellenmiş olsa da, Windows 7 için gelecek olan IE10'un önizleme sürümleri bir senedir güncellenmiyor. Bir Microsoft yetkilisi, geçtiğimiz günlerde şirketin Windows 7 için IE10 güncellemesini sunacaklarını tekrar onayladı. Microsoft, geçtiğimiz Kasım ayında IE10'un genel kullanıma açılmasının ardından Windows 7 için beta veya RC sürümünün sunulacağını söylemişti. Şirketin bu planlarının hala geçerli olup olmadığı bilinmiyor.

Microsoft, bugün Windows 7 için IE10'un ön-yayın sürümlerini sunup sunmayacağı hakkında açıklama yapmaktan kaçınıyor. Bu ise bazı kullanıcılarda Windows 7'deki IE10'daki hataların test edilmediği için ortaya sonradan çıkacağı endişelerini doğuruyor. Diğer bir soru ise Windows 7 için sunulacak IE10'un Windows 8'deki IE10 ile tamamen aynı olup olmayacağı.

Microsoft, şimdilik IE10'un Windows 7 sürümü hakkında ağzını sıkı tutuyor. Ancak önümüzdeki aylarda Windows 8'in yayınlanması ile tüm bu soruların cevabını alacağımızı düşünüyoruz.