Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Kalça Kemiğinden Başparmak
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Kastamonu'da, "Köstebek tabancası"nın ateş alması sonucu başparmağı parçalanan kişiye kalça kemiğinden başparmak yapıldı

Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi'nde görevli Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bilgen Can, gazetecilere yaptığı açıklamada, oynadığı köstebek tabancasının ateş alması sonucu sağ el başparmağı parçalanan Hasan Horzum'un, hastanelerine başvurduğunu söyledi.

Parmağın kalan kısımlarına yapışan saçma tanelerini temizledikten sonra hastayı ameliyata aldıklarını belirten Can, şöyle konuştu:

"Hastamızın leğen kemiğinden aldığımız bir kemik parçasını başparmak ucuna vidalayarak yeni bir başparmak yaptık. Ameliyat yaklaşık 2,5 saat sürdü. Çok başarılı bir el ameliyatı oldu. Ameliyat sonrası, hastamızı bir gün misafir ettikten sonra taburcu ettik. Hastamız bundan sonraki yaşamında çok rahat bir biçimde eskiden olduğu gibi parmağını oynatabilecek, hissedebilecek."

Hasan Horzum da olayın ardından "Dört parmaklı kalacağım" diye çok korktuğunu ifade ederek, "Hocam beni bu durumdan kurtardı. Sağlığım çok iyi, parmağımı oynatıyorum, elimi kullanıyorum" diye konuştu.
Teşekkürler :)