Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Başbakan Erdoğan Erzurum'da
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'da yapımı tamamlanan 447 milyon TL değerindeki 57 ayrı eserin toplu açılışını gerçekleştirdi.

Başbakan Erdoğan, Ak Parti İl Kongresi'nin ardından Erzurum kent meydanında düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Sözlerine, Erzurum'a son 1 yılda 447 milyon TL değerinde yatırım harcaması yapıldığını hatırlatarak başlayan Erdoğan,"9 yıllık süre içinde Erzurum bizim gözbebeğimiz oldu. Bu yatırımların ardı arkası kesilmedi ve kesilmeyecek. Doğu Anadolumuzun öncü şehri Erzurum'un, aynı zamanda üretimin, ticaretin, eğitimin sağlığın ve ulaşımın da merkezi haline geldiğini görmek bizleri ayrıca mutlu ediyor. Çünkü Erzurum, Türkiye'nin özüdür ve özetidir. Biliyoruz ki Erzurum büyüdükçe, Erzurum geliştikçe bu bölge topyekün gelişecek ve Türkiye gelişecek. Biliyoruz ki Erzurum büyüdükçe, bu bölgenin tamamını da peşinden sürükleyecek; Türkiye'nin de büyümesine omuz verecek. Bunun için 9 buçuk yıldır her alanda Erzurum'u layık olduğu hizmetlere kavuşturmanın çabası içinde olduk.Bundan sonra da aynı şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

Erzurum-Tortum-Uzundere arasında 252 milyon liralık yatırımla yol inşa edildiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, güzel bir yol inşa ettiklerini, Uzundere'den Artvin'e kadar uzanan yolun Erzurum-Artvin arasındaki 82 kilometrelik kısmının bölünmüş yol olmak üzere toplam 116 kilometreyi bulduğunu anlattı. Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin Gürcistan, Kafkasya ve Orta Asya ile en önemli ulaşım güzergahlarından biri olan bu yolun, Erzurum'un ulaşımdaki stratejik konumunu daha da güçlendireceğini belirtti.

-"Türkiye'yi 9 yılda 3 kat büyüttük"-

Erzurum Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin de yaptığı yatırım ve hizmetlerin açılışlarının gerçekleştirileceğini dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Büyükşehir Belediyemiz Şükrüpaşa Semt Garajı'nı, 96 sosyal konut ile nakliyeciler sitesini inşa etti. Yakutiye Belediyemiz, kent meydanını, Gaziler Parkı'nı, Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nı, Prof. Dr. Recep Akdağ Caddesi'ni, TOKİ ile yürüttüğü 168 konutluk kentsel dönüşüm projesini tamamladı. Palandöken Belediyemiz, terör şehitleri anısına bir park ile ilçenin muhtelif yerlerine 6 adet park yaptı. Belediyelerimizin bu hizmetlerinin de resmi açılışını bugün burada yapıyoruz. Bugün bu açılışlar arasında 69 milyon 500 bin lira olan 10 adet özel sektör tesisi de bulunuyor, madencilik, medya, inşaat, gıda ve metal sektörlerindeki bu yatırımların da açılışlarını bugün burada yapıyoruz. Abdurrahman Gazi Vakfı tarafından yapılan eğitim ve kültür merkezini de hizmete açıyoruz. Bütün bu eserlerin hizmetlerin bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum. Erzurum'u ve Türkiye'yi her alanda yeni yatırımlarla, eserlerle buluşturmaya devam edeceğiz. Türkiye'yi 9 yılda 3 kat büyüttük, inşallah önümüzdeki 11 yılda aynı başarıyı bir kez daha tekrarlayacak ve Türkiye'yi dünyanın en gelişmiş 10 ülkesinden biri yapacağız. Durmak yok, yola devam. İnşallah durmak yok, yatırımlara da devam. Erzurum, tüm bu yatırımlardan hak ettiği payı en güzel şekilde alacaktır."

Erdoğan, yaptığı konuşmanın ardından bazı hak sahiplerine TOKİ'nin yaptırdığı konutların anahtarını teslim etti. Erdoğan, anahtar teslim ettiği ailelere 3 çocuk tavsiyesinde bulundu.

Toplu açılış törenine Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel ve milletvekilleri katıldı.
Teşekkürler :)