Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: İzmir'de 9 Bin Obez Var
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
İzmir Halk Sağlığı Müdürü Bedia Türkyılmaz, İzmir'de 9 bin 434 obez, 1 milyon 400 bin de kilolu vatandaş olduğunu söyledi.

İzmir'de Karşıyaka Toplum Halk Sağlığı bünyesinde Obezite Danışma Birimi açıldı. Açılışa İzmir Halk Sağlığı Müdürü Bedia Türkyılmaz ve Karşıyaka Kaymakamı Mehmet Emin Avcı da katıldı. Açılışta konuşan Halk Sağlığı İl Müdürü Bedia Türkyılmaz, obezite hastalığının

kompleks bir hastalık olup, kiloya bağlı ciddi sosyal psikolojik etkileri olduğunu vurguladı. Türkyılmaz, "Obezite ile mücadele konusunda tüm dünyada politikalar geliştirilmekte, ulusal eylem planları hazırlanmaktadır. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığımız, ülkemizde görülme sıklığı giderek artan obezitenin önlenmesine yönelik olarak Türkiye Obezite ile Mücadele Programı'nı yürütmektedir. Ülkemizde görülme sıklığı giderek artan obezite ile mücadele konusunda toplumda bilgi düzeyini arttırarak bireylerin yeterli ve dengeli beslenme ile ilgili fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmalarını teşvik etmektir. Maalesef ki halkımız yüzde 70 oranında hareketsiz yaşıyor. Bakanlığımız konuyla ilgili her gün 10.000 Adım Projesi başlatmış oldu" diye konuştu.

Projenin aile hekimlerince tespit edileceğini belirten Türkyılmaz, amaçlarının toplumu korumak olduğunu aktararak, "Toplum tabanlı olarak aile hekimlerimiz Mart ayından bu yana ayda en az 100 kişinin kilo, boy, bel çevresi ölçümlerini yapmakta ve obez gruba giren vatandaşlarımızı tespit etmekte, tedavileri için uygun merkezlere yönlendirmekteyiz. Obez vatandaş sayımız 9 bin 434'dür. İzmir'de 1 milyon 400 bin kilolu vatandaşımız var. Bu nedenle artık hepimiz gelen tehlikenin farkında olmalıyız. Fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmalıyız. Halkımızın hizmet alabileceği Obezite Danışma Birimleri'nin oluşturulması çalışmaları devam etmektedir" dedi.

Aile hekimlerince belirlenecek 100 kilolu vatandaşı kapsayacak bir çalışma ile projeye başlanılacağını vurgulayan Türkyılmaz, "Obezite Danışma Birimleri'nin oluşturulması çalışmalarımıza ivme kazandıracaktır. Şimdiye kadar obez hastalarımızın teşhis ve tedavileri sadece hastaneler bünyesinde bulunan diyet polikliniklerinde yapılmakta idi. Bugün Halk Sağlığı Müdürlüğümüz çatısında Karşıyaka Toplum Sağlık Merkezi bünyesinde Obezite Danışma Birimimizin obeziteyle mücadelede etkin olması sağlanacak" şeklinde konuştu.

Ayrıca Obezite Danışma Birimi'nde uygun diyetle birlikte fiziksel aktivite, psikolog, diyetisyen, sosyal hizmet uzmanı ve gıda mühendislerinin de hizmet vereceği bildirildi
Teşekkürler :)