Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Düzce Üniversitesi Teknoparkı'nın Yol Haritası Belirleniyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Düzce Teknopark'ın stratejik yol haritası Silikon Vadisinin Ruhu SRI'Internatıonal ve MARKA'ile belirleniyor. MARKA'nın desteğiyle Düzce Üniversitesi (DÜ) Rektörlük binasında Düzce Teknopark Gelişim Yol Haritası Çalıştayı düzenlendi. DÜ'Rektörü Prof.Dr. Funda Sivrikaya'nın ev sahipliğini üstlendiği Çalıştay'a, Stanford Research Institute (SRI)?International üst yönetiminden Başkan Yardımcısı Dr. Stephan Ciesinski, Uluslararası Teknoloji Bölge Geliştirme Direktörü Dr. David W. Cheney, SRI'Ortadoğu Operayonlar Müdürü Sushanta Mohapatra ve Bilim Teknoloji ve Ekonomoik Gelişim Direktörü OpheliaYeung ve SRI Türkiye Temsilcisi SiVaCleanTech Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Bülent Yavuz, Teknopark yönetim kurulu temsilcileri, işadamları ve akademisyenler katıldı.

Çalıştay'da, Düzce Üniversitesinin stratejik yol haritası tartışıldı. Programda konuşan Funda Sivrikaya Şerifoğlu, "Bugün Düzce, MARKA've Türkiye için çok önemil bir gün. Teknopark'a bölgemize inovasyon kültürü için başlangıç olacak. Çalıştayın Teknopark'ın önünü açmasını, ülkemize değer katmasını düşünüyorum" dedi.

Konuklara, üniversite ile ilgili bilgi veren Şerifoğlu, şunları söyledi: "Düzce'Üniversitesi İstanbul

Ankara arasında müthiş avantajlı. Büyük kentlere yakın durumdayız. Hızla gelişen bir üniversiteyiz. Girişimciliğe önem veriyoruz. Değer üreten üniversiteyiz. Tıp, bilim ve mühendislik alanlarında faaliyet gösteriyoruz. Yerel üniversite olarak bütün kaynaklardan yararlanmaya çalışıyoruz. Bilimsel yayınlarda güçlü üniversiteler arasındayız. Bu konuda 9 patente sahibiz.?Sanayici ile işbirliğine, önem veriyoruz. Kültüre ve spora değer veriyoruz. Sağlık Bakanlığı ile yatırım gücü yüksek projeler üretiyoruz"

2000 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında ilk Teknopark kuruluşunu gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Şerifoğlu,?mimari projesinin muhteşem ve çevre dostu bir tasarım olduğunu belirtti.

MARKA Genel Sekreteri Erkan Ayan, SRI'Internatıonal'ın güçlü bir kuruluş olduğunu söyleyerek onlarla işe başlamayı uygun bulduklarını belirtti.?Ayan, Teknopark'ın yol haritasının belirlenmesi gerektiğini ifade ederek şunları söyledi: "Biz bölge olarak çok şey üretiyoruz. Ülkemizin hedeflerine katkı sağlamak istiyoruz. Yol haritamızı doğru yapıp özel bir çalışma yapmak istiyoruz. Teknopark bu açıdan çok şanslı ve Rektörün desteği çok büyük. Teknopark'ın söz sahibi olabilmesi için yol haritasının belirlenmesi gerekiyor. Yol haritasının belirlenmesinde elimizden geleni yapıp destek olacağız."

Dr. Stephan Ciesinski, Düzce Üniversitesi Rektörünün önemli mezunlarından biri olduğunu belirterek, "Kendisini seviyoruz ve tebrik ediyoruz" dedi.

Düzce'Üniversitesini beğendiğini söyleyen Ciesinski, sözlerini şöyle sürdürdü: "Üniversiteniz, binalarınız, alt yapınız ile çok güzel. Ankara İstanbul gibi önemli bir pozisyonda bulunuyor. Funda hanım karizmatik biri. Sağlam bir ekibe sahip. Teknopark'ta bu takımın ortak çalışmasıdır. Teknopark Düzce için bir avantajdır. Bu bölgeye büyük avantaj sağlayacak."

Dr. Stephan Ciesinski, daha sonra, Stanford Üniversitesi hakkında bilgi verdi. Ciesinski, amaçlarının topluma faydalı olmak olduğunu anlatarak, SRI girişimcilik şirketlerinden bahsetti. Rektör Şerifoğlu'nun da girişimciliğe önem verdiğini, 9 patente sahip olmasının çok güzel bir durum olduğunu vurgulayan Ciesinski, üniversitenin inovasyonda çok iyi bir başlangıç noktası yakaladığına dikkat çekti.
Teşekkürler :)