Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Spor Bakanı Kılıç'tan önemli açıklamalar
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Ankara'ya yapılacak 40 bin kişilik stadyum için çalışmaları sürdürdüklerini ve yeni Ankara Stadyumu'nun mevcut stadın yerinde olacağını açıkladı.


001 yılında toplam spor yatırımları bütçesinin 20 milyon lira olduğunu belirten Bakan Kılıç, bu rakamın 2012 yılında 650 milyon liraya ulaştığına dikkat çekerek; "10 yıllık dönemde 32 kata yaklaşan bir atış var. Bu parayla o gün yatırım yapsak, Türkiye'de inanılmaz bir heyecan dalgası yaratmış olurduk. Çünkü spor yatırımları talep etmiyordu insanlar, köye su, elektrik, okul... mümkünse sağlık ocağı hastane bile hayalinde yoktu insanların ekonomik kriz yıllarıydı aynı zamanda ama bugün sıra dışı bir sportif yatırım talebi var" şeklinde konuştu.

Bakan Kılıç, 650 milyon liralık yatırım paketinin içinde stadyumların bulunmadığını vurgulayarak: "Mersin Stadyumu'nun şu an inşaatı devam ediyor, Malatya Stadyumu'nun inşaatı başladı, Sivas Stadyumu'nun ihalesini yaptık şu an düşük fiyat sorgulaması yapılıyor, Eskişehir'in projelerini onayladık ihalesi yapılacak, Samsun, Antalya ve Gaziantep'in projeleri dün itibariyle onaya geldi, bunlara ihaleye çıkacak," dedi.

Öte yandan Bakan Kılıç, yapılacak 18 stadyumun yaklaşık 100 milyon liraya mal edileceğini dile getirerek, hedefinin 18 stadyumun 18'ininde ihalesini Aralık ayı itibariyle bitirmek olduğunu belirtti.

Ankara'ya yapılacak olan yeni stat projesine ilişkin açıklama yapan Bakan Kılıç: "Ankara'da 40 bin kişilik bir stadyum için çalışmaya başladık. Şu an Cebeci İnönü Stadı'na Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) onaylı bir firmaya görevi verdik ve şu an bu stada fiyat değerlendirmesi yaptırıyorum. Yeni stadyum için verilecek gayrimenkullerden bir tanesi olacak,'dedi.

Ankara'ya yapılacak stadyumun 19 Mayıs Stadyumu'nun bulunduğu yere yapılmasının birinci seçenek olduğunu bildiren Bakan Kılıç: "Birinci önceliğimiz mevcut yeri ancak arsa durumu, finansman durumunu değerlendiriyoruz" diye konuştu.

"52 yıl aradan sonra şeytanın bacağını kırdık" diyen Bakan Kılıç: "A Milli Kadın Basketbol Takımımız da Arjantin'i yener ve olimpiyatlara katılma başarısını gösterir. Olmadığı taktirde hafta sonu 4 takımdan biri olarak gitme şansımız da var ama ben Cuma günü bu işi bitirelim diye arzu ediyorum. İki takımında bayan takımı olması önemli, hem voleybolda hem de basketbolda. 52 yıllık bir arada olsa takım oyunlarında da artık şeytanın bacağını kırdık, zincirleri çözdük" dedi.

Bakan Kılıç, "Olimpiyat kotası alan her sporcuyu bir kamp merkezinde, gerekirse bir 5 yıldızlı oteli kapatıp müşteri aldırmadan bir araya getirmek istiyorum. Fakat arkadaşlarım beni şu konuda ikna ettiler; bazılarının dağda oksijene, bazılarının deniz kenarındaki oksijene ihtiyacı var ve bunu değişik zamanlarda yapmak zorundalar. O nedenle bunu yapmıyorum. Londra'ya gitmeden önce olimpiyat kotası alan olimpik ya da paralimpik tüm kafileyi İstanbul'da Sayın Başbakanımızla bir araya getireceğiz" dedi.
Teşekkürler :)