Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: İstinye ve Avcılar'da Polise Saldıran Zanlı Yakalandı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
İstinye Polis Merkezi'ne saldırıda bulunana ve Avcılar'da 1 polis memurunun yaralanması olayına karışan zanlı yakalandı.

İstinye Polis Merkezi'ne saldırıda bulunana ve Avcılar'da 1 polis memurunun yaralanması olayına karışan zanlı yakalandı. Saldırganın yakalanması sırasında 1 polis memuru yaralandı.

Alınan bilgiye göre olay saat 20.45 sıralarında Sarıyer Ferahevler Mahallesi Adnan Kahveci Bulvarı üzerinde meydana geldi.

Otobüs durağında bekleyen şahıstan şüphelenerek kimlik soran polis memuru. F.C. saldırgan Servet G.'nin tepkisiyle karşılaştı. Polise kimliğini vermek istemeyen saldırgan bir anda silahını çekerek polise ateş etti. Polis memuru saldırı sonucu yaralanırken saldırgan taksiye binerek kaçmak isterken olay yerine gelen takviye kuvvetlerin takibi soncunda yakalandı. Sarıyer Asayiş büro amirliğine götürülen şahıs burada yapılan kimlik tespitinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube müdürlüğüne götürüldü. Olayın ardından Sarıyer Asayiş büro amirliğine gelen ve bilgi alan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın basın mensuplarının sorularının yanıtladı. Vali Mutlu, "Daha önce İstinye' deki karakolumuza saldırıda bulunan bilahare Avcılar'da polis memurumuzu yaralayan örgüt mensubu, yoğun takip sonucunda Sarıyer'de polis memurlarımız tarafından canlı olarak ele geçirildi. Bununla ilgili detaylı çalışmaları emniyetimiz şuanda sürdürüyor. Olayda bir polis memurumuz yaralandı. Şu anda tedavisi devam ediyor. Ciddi bir sağlık sorunu yok. İnşallah en kısa sürede şifa bulmak suretiyle görevine dönecek. Bu dikkatli tavrıyla terör örgütü mensubunun yakalanmasında çok hassas görev yapan değerli polis memurlarımızı yürekten kutluyorum. İstanbul genelinde faillerin yakalanması ile ilgili titiz bir şekilde çalışmalarını sürdüren emniyet mensuplarımızı kutluyorum. Tabii ki bu hassas bir mücadele, terörle mücadele önceliklerimiz arasında.. Başka olaylara karışmış ve aramış olduğumuz diğer faillerin yakalanması konusunda emniyet teşkilatımız çalışmalarının sürdürecek" dedi. Saldırıyı kaç kişinin gerçekleştirildiği sorusuna Vali Mutlu, "Olay yerinde bir kişi vardı onu da arkadaşlarımız yakaladı. Yaşanan olaylardan sonra İstanbul genelinde emniyetimizin yapmış olduğu plan dahilinde belirlenmiş olan örgüt mensuplarını polis memurlarımız yakaladı. Elde ettiğimiz bir bilginin sonucunda değil bu faillerin halkın içersin de de dolaşacağı kanaatiyle memurların dikkatli takibi soncu yakalandı" şeklinde konuştu. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ise, "Bin civarda ekibimiz aranan şahısları hafızalarına kazımış durumdalar. Resimlerden görüntülerden sokakta ararken teşhis edip durdurup el koyması ile bu çatışma çıktı. Sonra şahıs kaçarken yakalandı" diye konuştu