Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Ülke İyi Yönetilse Uçak Akdeniz'in Derinlerinde Olmazdı "Kılıçdaroğlu; Şamaroğlanı Ol
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Aydın'da bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nazilli ilçesinde partilileriyle bir araya geldi.

Aydın'da bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nazilli ilçesinde partilileriyle bir araya geldi. Buradaki istasyon meydanında parti otobüsünden halka seslenen Kılıçdaroğlu, "Eğer ülke iyi yönetilmiş olsaydı, bizim savaş uçağımız Akdeniz'in bin 300 metre derinliğinde asla olmazdı. Ülke iyi yönetilmiş olsaydı, Türkiye bölgesinde güçlü, hiç kimsenin uçağını düşürmeye cesaret edemediği bir ülke olurdu" diye konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Irak'ta askerimizin başına çuval geçirdiler, tık yok. Böyle bir şey olur mu? Doğu Akdeniz'de doğalgaz, petrol arar, bulurlar. Bunu yaparsanız, savaş ilan ederiz dedik, ama adamlar arar, bulur. Obama'dan telefon gelir, bizimkilerde tık yok. Onurlu bağımsız bir ülke olmanın şerefi ayrıdır" dedi.

MHP'Lİ BAŞKANDAN PLAKET

Kılıçdaroğlu, Atça Beldesi'nde, MHP'li Belediye Başkanı Mustafa Çınar tarafından karşılandı. Teşekkür ettiği belediye başkanı Çınar tarafından kendisine hediye edilen plaketi alan Kılıçdaroğlu, "Lise yıllarında Atçalı Kel Mehmet'i okumuştum. O yürekli bir insandı. Onun kıymetini sizin kadar bu kardeşiniz de biliyor. O onurlu bir mücadele verdi. Bu ülkenin insanlarının kadir şinaslığını gösteriyor. Türkiye, bölgesinin en etkili gücüdür. Bölgesinde lider ülkedir. Çünkü Mustafa Kemal ve arkadaşları kurdular. Eğer bu coğrafyada onurlu dik durursanız kimse uçağınızı düşüremez" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti"ni kuranların hiç kimseye yalvarmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Özgür ve bağımsız Türkiye'yi kurdular. Şuna gideyim, kavga edeyim demediler. Direndik, güzel Türkiye'yi kurduk, ama geldiğimiz noktada, çiftçi esnaf hayatından memnun değil" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'de insan haklarının çıtasını yükselten partinin de CHP olduğunu savundu. Kılıçdaroğlu, Atça ziyaretinin ardından Didim İlçesi'ne geçti. Yolda Ak Yeniköy'deki kahvehanede vatandaşlarla bir araya gelen Kılıçdaroğlu, vatandaşlara, kime oylarını kullanacakları konusunda uyarılarda bulundu. Didim İlçesi'nde Yalı Caddesi'nin açılışını yapıp sahil kenarında ünlü sanatçı Onur Akın'ın konserini takip eden Kılıçdaroğlu, "Herhalde beni dinlemeye gelmediniz. Adam gibi adam Onur Akın'ı dinleyeceğiz. Ona şükranlarımızı borçluyuz. Adı gibi duruşu olan birisi. Demokrasi ve özgürlüğe her zamandan daha fazla ihtiyacımız var. Hakkımızı kullanacağız. Tutuklu milletvekili ayıbından Türkiye Cumhuriyeti kurtaracağız. Özel Yetkili Mahkemeler garabetinden Türk adaletini kurtaracağız. Çağdaş, uygar Türkiye hedefimiz. Bunun için mücadele edeceğiz. Bedel ödemekten de korkmayacağız. Onun için yola çıktık ve devam edeceğiz. Bedel varsa onu da ödeyeceğiz. Yeter ki Türkiye demokrasi ve özgürlük cenneti haline gelsin. Didim'den İstanbul'a İzmir'e Hakkari'ye selam olsun" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra Onur Akın'ın konseri, vatandaşlarla birlikte izledi.