Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Ogün Samast'a Hrant Dink'in Kardeşine Hakaretten Para Cezası Verildi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katili Ogün Samast, Hrant Dink'in kardeşi Orhan Dink'i tehdit ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 600 TL adli para cezasına çarptırıldı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katili Ogün Samast, Hrant Dink'in kardeşi Orhan Dink'i tehdit ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 600 TL adli para cezasına çarptırıldı.

Hrant'ın Dink'in ölümüne ilişkin İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 7 Temmuz 2009'da görülen duruşmasında Samast, Orhan Dink'e başını sallayarak "5 yıl sonra görüşürüz" demişti. Bunun üzerine İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi suç duyurusunda bulunmuş ve Samast hakkında 6 aya kadar hapis ya da adli para cezası verilmesi istemiyle dava açılmıştı.

İstanbul 35'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Samast'ın avukatı Levent Yıldırım ile Orhan Dink'in avukatı Ayşenur Demirkale hazır bulundu. Duruşmada söz alan Samast'ın avukatı Levent Yıldırım, müvekkilinin duruşmada söz konusu ifadeleri kullandıklarına şahit olmadıklarını belirtti. Duruşma tutanaklarında da bu hususun yer almadığını belirten Yıldırım, "'5 yıl sonra görüşürüz' ifadesinde tehdit suçunun yasal unsurlarının oluşup oluşmadığı şüphelidir. Bize göre oluşmamıştır. Müvekkilim ölenin ailesine karşı bu olaydan dolayı mahçup durumda olup, pişmanlığını çeşitli vesilelerle dile getirdiğinden bu aileye yönelik tehdit içeren bir söz sarf etmesini gerektirecek bir durum yoktur. Beraatine karar verilmesini talep ediyorum" dedi.

Daha sonra söz alan Orhan Dink'in Avukatı Ayşenur Demirkale ise, söz konusu sözleri salonda duyduklarını ve Samast'ın cezalandırılmasını istediklerini belirtti.

Ogün Samast'a tehdit suçundan 600 lira adli para cezası veren mahkeme, cezanın taksitlendirilmesine ve ertelenmesine yer olmadığına karar verdi. Mahkeme ayrıca Samast'ın dosyaya yansıyan kişilik özellikleri nedeniyle yeniden suç işlemeyeceği konusunda olumlu kanaat oluşmadığından hükmün açıklanmasının geriye bırakılmamasına karar verdi. - İstanbul