Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: İticü'nün 975 Kişilik Gurur Günü
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
İstanbul Ticaret Üniversitesi 2011 - 2012 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, Haliç Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

İstanbul Ticaret Üniversitesi 2011 - 2012 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, Haliç Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Lisans ve önlisans mezunu 975 öğrenci mezuniyet belgelerini aldı.

İki bin kişilik salonun tamamen dolduğu törene; Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, İTO Yönetim Kurulu Üyeleri, İTİCÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Erhan Erken, Mütevelli Heyeti üyeleri, İTİCÜ Rektörü Nazım Ekren, İTO Meclis üyeleri, kurucu Rektör Prof. Dr. Sait Sevgener ve öğrencilerin aileleri katıldı.

YENİ FAKÜLTE VE BÖLÜMLER MÜJDESİ

Törende konuşan İTİCÜ Rektörü Nazım Ekren sözlerine 'Yaşadığımız bu coşkuya ortak olan herkese teşekkür ediyorum' diye başladı. Hedeflerinin özellikle ekonomide, ticarette ve hizmetler sektöründe nitelikli insan sermayesi oluşturmak olduğunu belirten Ekren, 'Yeni döneme bir yeni fakülte (Uygulamalı Bilimler Fakültesi), iki yeni bölüm (muhasebe ve denetim- Türkçe ekonomi) ve Sütlüce'de yeni kampüsümüzle gireceğiz' müjdesi verdi. Mezunların üniversite ile bağlarını koparmamalarını isteyen Ekren; 'Arkadaşlarınızla ilişkilerinizin devamlılığına özel önem vermelisiniz, mezunlar derneği aracılığı ile bu bağ devam edecektir' dedi.

'GÖREVİMİZ BÜYÜK'

İTİCÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Erhan Erken, bugüne kadar İTİCÜ'den mezun olan 6000'e yakın gence yenilerinin eklenmesinin üniversitenin günden güne büyüdüğünün önemli bir işareti olduğuna değindi.

Eğitimin önemine vurgu yapan Ekren, '20 milyon çocuğumuz ve gencimiz örgün eğitim sisteminin içinde bulunuyor. Bu dinamik kitlenin; tarihi ve kültürü ile barışık, kimlik ve kişilik sahibi, yaradılış gayesine uygun bir çerçevede yetişmesi yarınlarımız için büyük önem taşıyor. Bizler İTİCÜ yönetimi olarak bu konularda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz' mesajı verdi.

'SİZ TÜRKİYE'NİN GÜLLERİSİNİZ'


Törende konuşan İstanbul Valisi Mutlu, "Bizler sıkıntılı yıllarda okuduk ve sıkıntılı yıllarda mezun olduk" diyerek bugün üniversitelerde geleceğin Türkiye'sini inşa edecek gençlerin yetiştiğini söyledi. Mustafa Kemal Atatürk'ün sözleriyle gençlere hitap eden Vali Mutlu, şunları söyledi: "Atatürk gençler için; 'Gönül bahçemizin mis kokulu gülleri, istikbalimizin parlayan meşrebisiniz' diyor. Türkiye'de tüm kurumlar eğitim alanında büyük gayret sarf ediyor. İTİCÜ de bu manada sizleri en güzel şekilde donatma gayretinde. Ailenizin, dostlarınızın kıymetini bilin, Hocalarınıza karşı vefa borcunuzu asla unutmayın."

'HAYALİNİZDEN ASLA VAZGEÇMEYİN'

Yeni mezunların heyecanını paylaşan İTO?Başkanı Murat Yalçıntaş da yaptığı duygusal konuşmada İTO'nun prestij projesi olan İTİCÜ ile gurur duyduklarını söyledi ve gençlere 4 önemli tavsiyede bulundu. Yalçıntaş, 'Yenilikleri mutlaka takip edin, sabırlı olun, her işi sevgi ve aşkla yapın, hayallerinizden vazgeçmeyin. Hayat sizleri birçok hayalinizden vazgeçmeye zorlayabilir ama asla hayallerinizden vazgeçmeyin. İnsan hayalleriyle yaşar, hayallerini kaybedenler, hayatını da kaybeder. Hayat zor da olsa yılmayın " mesajı verdi. Yalçıntaş öğrencilere, 'Ailenize sahip çıkın, hocalarınızı unutmayın ve kalbinizin sesine kulak verin' dedi.

'KENDİNİZE YATIRIM YAPIN'

Törene katılan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de, artık üniversiteden mezun olurken verilen belge ve diplomaların tek başına bir şey ifade etmediğini, kendisine yatırım yapan gençlerin her zaman daha kazançlı çıkacağı mesajını verdi. Dinçer,' Önemli olan donanıma sahip olduğunuz mesleğinizi sürekli güncellemektir. Ayakta kalabilmeniz için hayat boyu eğitimi artık dikkate almak zorundasınız' diye konuştu.

Tören; bölüm, program birincileri ile onur belgesi hak edenlere diploma ve belgelerinin dağıtılmasıyla başlayıp, kep atma coşkusuyla son buldu.