Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: KKTC'de Bazı Sendikalar Brüksel'de Sivil Toplum Örgütlerince Yapılan Eylemi Protesto
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Bazı sendikalar dün Brüksel'de KKTC'de örgütlü birçok sivil toplum kuruluşu temsilcilerince gerçekleştirilen ambargo ve izolasyon karşıtı yapılan gösteriyi Meclis önünde protesto etti.

Bazı sendikalar dün Brüksel'de KKTC'de örgütlü birçok Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerince gerçekleştirilen ambargo ve izolasyon karşıtı yapılan gösteriyi Meclis önünde protesto etti.

Genelde TC ve KKTC karşıtı söylem, tutum ve davranışları ile öne çıkan sendikalar olan KTÖS, KTOEÖS, BES, KTAMS, TIP-İŞ, BASIN-SEN, ÇAĞ-SEN, DAÜ-BİRSEN, KOOP-SEN ve GÜÇ SEN temsilcileri 11.00'de Meclis önüne gelerek pankart açtılar. "Kıbrıslı Türkler Türkiye'nin Alt Yönetimi Olmayı Kabul Etmiyor"; "EU, Act Now Against The Turkish Cypriot Extinction" (AB Şimdi Kıbrıslı Türklerin Yok Olmasına Karşı Hareket Et"; "Solution Now: Independent United Federal Cyprus" (Çözüm Şimdi: Bağımsız Birleşik Federal Kıbrıs); "Turkey, Respect The Will of Turkish Cypriots"(Türkiye Kıbrıslı Türklerin İradesine Saygı Göster) pankartlarını açan sendikacılar daha sonra basın açıklaması yaptı.

Eylemde basın mensuplarına ortak basın açıklaması da dağıtıldı. Açıklamada özetle şu görüşlere yer verildi:

"Kıbrıs Cumhuriyeti'ni işgalleri altında tutan Kıbrıslı Rumların AB Dönem başkanı olmaları bahane edilerek, Kıbrıs Cumhuriyeti Pasaportları yasaklanırken ve bunu protesto eden öğrencilerimiz polis tarafından dövülürken, aynı saatlerde parası KKTC devleti tarafından karşılanan iki uçak dolusu sivil toplum temsilcisi, Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportları ile Brüksel'e uçup 'Ambargo ve İzolasyonları' protesto etmeleri ne yaman çelişkidir. Ambargo ve izolasyonu uygulayan siz ama onu da protesto etmek için parayı ödeyen organizasyonu yapan siz. Tam bir iki yüzlü politika.

Bizlerin Brüksel'e gitmek Kıbrıslı Türklerin toplumsal haklarını savunmak için birilerinden bize uçak tutulmasına ihtiyacımız yoktur. Bilinmelidir ki adamızın kuzeyinde yeterince kukla yönetici vardır, TC'nin ayrılıkçı politikacılarına hizmet etmek bize yakışmaz." - LEFKOŞA