Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Suriye O Bayrağı Kaldırdı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Suriye sınırında direğe çekilen PKK'yı simgeleyen renkleri taşıyan sözde "bayrak" kaldırıldı.

Suriye'nin kuzeyindeki Halep kentine bağlı Aynelarap kasabasında bulunan yüksek bir tepedeki direğe çekilen terör örgütü PKK'yı simgeleyen renkleri taşıyan sözde "bayrak" kaldırıldı.

İç karışıklığın yaşandığı ülkede sınır hattındaki bazı yerleşim yerlerinin kontrolünü üstlendiği iddia edilen terör örgütü PKK'nın Suriye'deki unsurları aracılığıyla bir süreden beri Aynelarap kasabasında faaliyetlerini yoğunlaştırdığı öne sürülüyor.

Bu kapsamda Suruç'un sınırdaki Mürşitpınar köyüne birkaç kilometre mesafede bulunan ve Türkiye tarafından da görülen yüksek bir tepedeki direkte göndere çekilen terör örgütü PKK'yı simgeleyen renkleri taşıyan sözde "bayrak" kaldırıldı.

AA muhabirinin görüşlerine başvurduğu sınır hattındaki köylüler, dün akşam saatlerine kadar tepedeki direğe asılı olan bayrağın sabah saatlerinde yerinde olmadığını gördüklerini belirtti.

SINIRA BİR KM UZAKTAYDI

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nin karşısında bulunan ve yoğun olarak Kürt nüfusun yaşadığı Halep'in Kobani İlçesi'nin Ayn-el Arap kasabasının yüksek bir tepesine dikilen terör örgütü PKK ile bağlantılı Tev- Dem adlı yapılanmaya ait bayrak tepkiye yol açmıştı.

İlk bakışta terör örgütü PKK bayrağı olduğu sanılan, ancak yapılan araştırmada Tev- Dem'e ait olduğu ortaya çıkan Türkiye sınırına 1 kilometre uzaklıktaki bayrak, görenlerin tepkisine neden oldu.

2'nci Hudut Taburu askerlerinin koruduğu sınırın Türkiye tarafında bulunan Suruç'un Mürşitpınar Köyü'nde yaşayanlar, çıplak gözle gördükleri PKK bağlantılı oluşumun bayrağını Suriye'deki otorite boşluğunun göstergesi olarak yorumladı. PKK ile bağlantılı Tev- Dem adlı oluşumun Halep'in Kobani İlçesi'nde sözde kontrol noktaları oluşturduğu da ileri sürülmüştü.

PINARBAŞI SALDIRGANLARININ GELDİĞİ NOKTA

Öte yandan, geçen ay Kayseri'nin Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen canlı bomba saldırısını gerçekleştiren 2 teröristin, PKK bağlantılı oluşumun bayrağını diktiği bölgeden Türkiye'ye giriş yaptıkları ortaya çıkmıştı.