Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: İran'dan NATO'ya Bir Garip Uyarı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: iran-dan-nato-ya-jet-uyari-3741002_2990_300.jpg]

İran Savunma Bakanı Ahmed Vahidi, Türk keşif uçağının düşürülmesi ardından NATO'nun Suriye'ye karşı tutumunu eleştirdi. Vahidi, 'iki Müslüman ülke; Türkiye ve Suriye ilişkilerinin, Batılı ülkeler tarafından belirlenmemesi gerektiği'ni söyledi.

Ankara - Şam arasında yükselen tansiyonunu değerlendiren general Vahidi, her iki ülkeden konuyu kendi aralarında diyalogla çözmelerini isteyerek var olan tansiyonun, bölge barışı ve güvenliğine zarar verdiğini ve düşürülmesi gerektiğini vurguladı.

"BATILI ÜLKELER İKİ MÜSLÜMAN ÜLKENİN ARASINA GİRMESİN"

NATO'nun Suriye'ye karşı dünkü sert çıkışının nedeni ile ilgili soruya karşılık, İranlı bakan, şunları söyledi :

"NATO ve Batılı ülkelerin bu çıkışı, onların Suriye yönetimine karşı siyasi tutumundan kaynaklanıyor. İki Müslüman ülkenin ilişkileri Batılı ülkeler tarafından belirlenmemelidir, belki kendileri aralarında sorunları halletmeliler. NATO veya yabancı her hangi bir gücün konuya girmesi büyük bir yanlıştır ve yapılmamalı"

SURİYE'NİNKİ "DOĞAL BİR HAREKET"MİŞ!

Vahidi,sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gerginlik, bölge ülkelerini daha büyük krize sokacak meseleye dönüşebilir. Yanlış yolun devam ettirilmesine ısrar edilmemeli ve sorunu, milli egemenliğine saygı çerçevesinde diyalog yöntemi ile çözmek gerekir"

Vahidi, Suriye'ye arka çıkmaşı da sürdürdü ve "İki ülke arasında gerginlik varsa, bir uçak, yanılışlıkla bile olsa, karşı ülkenin sınırını geçerse o ülkenin reaksiyon göstermesi, doğal bir hareket" ifadesini kullandı.