Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Şike davasının 21'inci duruşmasında mahkeme başkanı, nihai kararı, cuma günü verecekl
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: sike-davasinda-nihai-karar-cuma-gunu-374...02_300.jpg]
Futbolda şike iddiaları üzerine açılan davanın 21'inci duruşmasında Mahkeme Başkanı, nihai kararı cuma günü vereceklerini söyledi.

Duruşmayı 29 Haziran Cuma gününe bıraktığını bildiren Ekinci, "O gün, geriye kalan sanıkların savunmalarını alacağız. Müdahillerin diyeceklerini soracağız. Sonra sanıkların son sözlerini alacağız. Bir aksilik olmazsa Cuma günü karar vermeyi planlıyoruz. O gün biraz uzun sürebilir duruşma. Olmazsa, pazartesi gününe de duruşma tarihi verebiliriz" diye konuştu.

EMRE DE İZLEDİ

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu ve Yusuf Turanlı getirildi.

Tutuksuz sanıklardan Serdar Kulbilge, Abdullah Başak, Haldun Şenman ve Halil Köntek'in de aralarında bulunduğu bir kısım tutuksuz sanık da duruşmada hazır bulundu.

Duruşmaya Emre Belözoğlu da izleyici olarak katıldı. Belözoğlu, duruşmaya ara verildiği sırada sanık bölümüne geçerek tutuklu sanık Aziz Yıldırım ile ayakta kısa bir süre görüştükten sonra duruşma salonundan ayrıldı.

Aziz Yıldırım'ı duruşma sırasında ziyaret eden Emre Belözoğlu "Aziz Yıldırım'ı ve diğer tutukluları evlerinde aileleriyle görmek istiyoruz" dedi.

5 YILDIZLI MAHKEME

Duruşmada verilen ara sırasında kardeşi Ali Yıldırım tarafından tutuklu sanık Aziz Yıldırım'a, garson ile yeşil elma servisi yapıldı. Tabaktaki 5 elmadan birini kendi alan Yıldırım, diğerini de sanık Haldun Senman'ın avukatına ikram etti.

"ESKİŞEHİR 4-5 YILDA BİR FENERBAHÇE'Yİ YENER"


Ümit Karan'ın avukatı Ayhan Sağıroğlu, "Ben çocukluğumdan beri bilirim, Fenerbahçe Eskişehir'i yener. Eskişehir de 4-5 yılda bir Fenerbahçe'yi yener" dedi.

Haldun Şenman'ın avukatı Ali Rıza Dizdar ise, "Somut bir delil olmadan müvekkil hakkında suçlama yapılmıştır. Bu nedenle beraatini talep ediyorum. Bu davada şike iddiası, tamamen içi boş bir iddiadır" diye konuştu. Yasaya göre arkadaşa 'şike yap' diyorum, arkadaş şike yapmıyor. Ben suçlu oluyorum" diyen Dizdar, Şenman hakkında uygulanması istenen ceza maddesini de eleştirdi.

MAHKEME BAŞKANINA ALKIŞ


Bu sırada eski Fenerbahçe yöneticilerinden Murat Özay ile Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci arasında yaşanan diyalog, dikkat çekti. Başkan Ekinci, eli ile sakalını tutan Özay'a, "Hayırdır, yas mı tutuyorsun?" diye sordu. Özay ise "Hayır, adaleti bekliyoruz sayın başkanım" dedi. Başkan Ekinci'nin, "Hiç şüpheniz olmasın" sözleri üzerine Özay, "Bir yıl oldu sayın başkanım" dedi. Başkan Ekinci ise, "Dünya yıkılsa da adaleti buluruz" karşılığını verdi. Ekinci'nin bu sözleri, sanıklar ve izleyiciler tarafından alkışlandı.