Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Esnek veri depolamanın geleceği
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 20120627123239_verbatim_usm_hdd.jpg]

Verbatim, tamamıyla esnek ve yükseltilebilir depolama çözümü sunan ilk Store ‘n’ Go Evrensel Depolama Modülü (USM) Taşınabilir Sabit Diski kullanıcılarının beğenisine sundu.



Yeni Store ‘n’ Go USM, USB 3.0, FireWire ya da Thunderbolt™ gibi arabirim kablolarından birisi seçilerek ya da doğrudan SATA arabirimi kullanılarak bağlanabilir. Yeni USM Sabit Disk tamamlayıcı USB 3.0 USM kablosuyla birlikte perakende satış mağazalarında satışa sunulmuştur.

• USM – Evrensel Depolama Modülü, SATA sabit disklerine dayalı yeni bir standart

• 500GB ve 1TB depolama kapasitesi olan iki farklı seçenek

• Ön yüklemesi yapılmış genişletilmiş yazılım paketi (Yedekleme yazılımı, Yeşil Düğme (Green Buton) enerji tasarruf yazılımı, Biçimlendirme yazılımı) dâhil

• USB 3.0 kablosu da pakete dâhildir. FireWire800 USM kablosu, eSATA USM kablosu, Thunderbolt USM adaptörü ayrı olarak sunulur.

• FAT-32 önceden biçimlendirilmiştir ve PC ve Mac'lerde kullanıma hazırdır

Verbatim Store ‘n’ Go USM Taşınabilir Sabit Diski kullanıcısına maksimum esneklik sağlar. PC sabit disk sürücüsü olarak kullanıldığında USM, üzerindeki USB 3.0 kablosu kullanılarak herhangi bir standart harici USB sabit disk sürücüsü ile aynı şekilde bağlanabilir. İsteğe bağlı olarak sunulan FireWire800, eSATA ve Thunderbolt™ kabloları da kullanıcısına diğer farklı bilgisayar arabirimleri arasında seçim yapma olanağı sunar.

CE aygıtları için kablosuz çözüm
USM sabit disk sürücüsünün en büyük avantajı bir USM yuvası olan aygıtlara doğrudan takılabilme olanağına sahip olmasıdır.

USM, elektrikle çalışan bütün bir harici depolama aygıtının tüketici elektroniği aygıtları olarak kabul edilmesi için yuvaları tanımlayan ilk standart özelliktir. SATA USM özelliği kullanılarak tasarlanan modül, yuva ve arabirimler tüketici elektroniği aygıtlarından tüketicilerin müzik, film, fotoğraf ve benzeri içeriklerine kolayca erişmelerine ve ilave güç ya da kablolara ihtiyaç olmadan bu içeriği aygıtlar arasında sorunsuzca aktarmalarını sağlar.

Verbatim Sabit Disk Sürücüleri Ürün Pazarlama Müdürü Peter de Waal; taşınabilir depolama uygulamalarına yönelik “SATA Evrensel Depolama Modülünün (USM™) önde gelen 200 kadar teknoloji şirketinin bir araya gelerek oluşturduğu kâr amacı gütmeyen sanayi konsorsiyumu Serial ATA International Organization (SATA-IO) tarafından geliştirildiğini ifade ederek “Bu standart" geliştiricilerin yuvaları televizyonlara, oyun konsollarına, set üstü kutulara, bilgisayarlara, yerleştirme istasyonlarına ve diğer tüketici elektroniği aygıtlarına takabilmesini sağlamasının yanı sıra depolama kapasitesinin arttırılması için elektrikli, kablosuz depolama modüllerinin SATA arabirimleri ile entegrasyonuna da olanak sağlamaktadır.”

USM tabanlı sistemler Seagate ve Lenovo gibi ürün tedarikçileri tarafından halihazırda kullanılmakta olup önümüzde bir yıl içerisinde de daha çok marka ve ürün altında bu sistem kullanılmaya başlanacaktır.

Peter de Waal “Yakın gelecekte giderek artan sayıda tüketici elektroniği aygıt üreticisinin USM yuvalı ürünleri piyasaya süreceğini ve böylece de USM'nin geleceğin ortam standardı olacağını göreceğiz" diyor.
Teşekkürler ;)
Rica ederim