Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Suriye ateşindeki son iki Türk işadamı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 17070435.jpg]

Türkiye ile Suriye arasında yaşanan gerilim bölgede yatırım yapan Türk şirketlerini de etkiledi. Birçok firma yatırımını dondururken veya vazgeçerken, Suriye'de makinaları halen işleyen iki firma kaldı, Akteks ve Hateks...

"Suriye’deki en büyük yabancı yatırımcı biziz" diyen Akteks Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Mutafoğlu, "Suriye’de çok sayıda Türk fabrikası kapandı. Biz kapatmamak için direniyoruz. Çünkü fabrikayı kapatırsak yağmalanabilir korkusu taşıyoruz" dedi.

Tekstil sektöründeki varlıklarının yarım asra dayandığını söyleyen Mutafoğlu, Suriye’ye 2001 yılında yatırım yaptıklarını söyledi. Söz konusu yatırımlarının 30-35 milyon dolar seviyesinde olduğunu söyleyen Mutafoğlu Halep’e yakın bölgede iki fabrikalarının bulunduğunu ve toplam 700 kişiye istihdam sağladıklarını ifade ederek şunları söyledi:

FABRİKANIN ÖNÜNDE ÜÇ ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

"Fabrikalarımız Öncüpınar-Halep arasındaki yolun üzerinde. Azez Bögesi’nde bulunan iki fabrikamızda şimdilerde 400 kişi çalışıyor. Biraz daha tehlikeli bölgede olan fabrikamızda gece vardiyasını kaldırdık. Artık orada kurşun seslerine, fabrika duvarlarına tank mermisi isabet etmesi veya top tüfek sesleri bizim için normal bir durum gibi. İşçiler çoğu zaman işe gelemiyor, çünkü onları taşıyacak servis arabası bulunamıyor. Daha geçenlerde bizim fabrikanın önünde aracın önünde üç asker öldürüldü. Biz kapatıp çıkmak istemiyoruz. Kapatsak biliyoruz ki fabrika yağmalanabilir. Türkiye ile Suriye arasındaki gerilim giderek artıyor. Kimse orada yatırımı bulunan biz yatırımcıların söylediklerini ne duymak istiyor ne de ciddiye alıyor."