Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: "NATO Suriye'nin hava savunma sistemini denedi"
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 17071250.jpg]
Rus uzmanlar, Türk keşif uçağının Suriye tarafından vurulmasını değerlendirdi. RIA Novosti ajansına konuşan uzmanlar, NATO'nun Suriye'nin hava savunma sistemlerini denediğini iddia ederken, Moskova da düşürülen uçakla ilgili sessizliğini nihayet bozdu.

Rusya Uluslararası Silah Satış Analiz Merkezi Başkanı İgor Korotçenko, düşürülen Türk uçağının Suriye'deki radyo elektronik aktiviteleri denetlemek için bu ülkenin hava sahasına girdiğini iddia etti.

Korotçenko'ya göre, Suriye Türk uçağını kendi hava sahasında vurdu ve bu olay ayrıca savunma sistemlerinin etkili olduğunu gösterdi.

Rus uzman, Türkiye istihbaratının Suriye'de etkili olduğunu ve edindiği bilgileri NATO üyesi diğer ülkelerle paylaştığını öne sürdü.

Ajansa konuşan bir diğer askeri uzman Said Aminov da Türkiye'nin bu tip uçuşlarla Suriye hava savunması hakkında elde ettiği istihbaratı, NATO üyesi diğer ülkelerle paylaştığını belirtti.

Aminov Suriye'nin "uçak alçaktan yüksek hızla uçuyordu" iddiasını da değerlendirerek, bu tip uçuşların istihbarat amaçlı yapıldığını kaydetti.

RUSYA'DAN İLK AÇIKLAMA
Suriye büyük bölümü İsrail sınırında konuşlandırılmış gelişmiş bir hava savunma sistemine sahip. Bu sistem Rusya tarafından oluşturuldu.

Dolayısıyla uçak düşer düşmez gözler Şam’ın yanı sıra Moskova’ya da çevrilmişti.

Rusya konuyla ilgili sessizliğini nihayet bugün bozdu.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Olayın bir provokasyon ya da kasıtlı bir eylem olarak görülmemesinin ve bir istikrarsızlık kaynağına dönüşmemesinin önemli olduğuna inanıyoruz” denildi.