Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Türkiye sanal suçluların merceğinde
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
ESET Türkiye CEO’su Alain Soria: Büyüyen Türk ekonomisi siber suçluları cezbediyor

[Resim: 750908_detay.jpg?1339682437]

Koruma ve antivirüs yazılım şirketi ESET'in Türkiye CEO’su Alain Soria, ekonomisi hızla gelişen Türkiye’nin siber suçluların gözdesi durumunda olduğunu belirterek, büyüyen online alışveriş ekonomisi ve sosyal medyanın artan orandaki kullanımının Türkiye’yi hedef haline getirdiğine dikkat çekti.

Bu yıl kuruluşunun 25’inci yılını kutlayan, dünyanın en büyük antivirüs yazılım kuruluşlarından ESET, şirketlere yönelik kurumsal ürünlerini artık Endpoint Çözümleri başlığı altında topluyor. Kurumsal ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirilen ESET Endpoint Antivirus ve ESET Endpoint Security, İzinsiz Girişleri Engelleme Sistemi, Web Kontrol, Aygıt Koruması ve program modüllerinin geri alınabilmesi gibi yeni nesil teknolojileri içeriyor ve güvenliğin tamamen şirketin yapısına uygun şekilde yapılanmasına olanak sağlıyor.

Türkler iyi virüs tüketicisi
Basın toplantısında konuşan ESET Türkiye CEO’su Alain Soria, 2010 yılında global olarak 7 milyar dolarlık zarara neden olan siber suç dünyasının 2011’de 12.5 milyar dolarlık büyüklüğe ulaştığını söyledi. Soria, “Siber suç artık tamamen organize olmuş gruplar tarafından yapılıyor. Akıllı çoçuklar, karanlığın hizmetinde. Doğal olarak bu siber hırsızlar, sadece bireysel kullanıcıları değil, yoğun olarak kurumsal işletmeleri de hedef alıyor. İş dünyasının tablet ve akıllı telefonlarla, profesyonel amaçlı mobil internet kullanımını arttırması, siber suçlular için yeni saldırı alanları yaratıyor. Ekonomisi hızla gelişen Türkiye de bu suçluların gözdesi durumunda. Çığ gibi büyüyen online alışveriş ve sosyal medyanın artan oranda profesyonel kullanımı, Türkiye’yi hedef haline getiriyor. Ulaştırma Bakanlığı verilerine göre her dört ekonomik suçtan biri artık internet üzerinden işleniyor. Ne yazık ki birey ve kurumlarımızın yeterli ve doğru önlem almayışı, Türkleri iyi bir virüs tüketicisi haline getiriyor. Bu konuda ESET olarak bize de önemli görevler düşüyor. ESET, yüzde 33’lük bireysel ve kurumsal kullanım oranıyla Türkiye antivirüs pazarının lideri durumunda. ESET, Türk ekonomisinin büyük ve büyüyen şirketlerine yeni nesil ürünleriyle yeni saldırılara karşı daha kapsamlı koruma sunuyor“ diye konuştu.

[Resim: 750908_533bd5748bd810be8b0cfd41bc29ea79.jpg?1339682437]

Şirket yapısına uygun koruma
ESET Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu, yeni ürünlerin farklı büyüklükteki şirketlerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere ESET’in ödüllü NOD32 teknolojisi üzerine inşa edildiğini söyledi. Akkoyunlu sözlerini şöyle sürdürdü: “ESET Endpoint Security, güvenlik çözümlerinin şirketlere göre kişiselleştirilmesini sağlıyor. Şirketler, kendi güvenlik politikaları doğrultusunda kendi güvenlik ağlarını örme imkanına sahip olacaklar. Bu imkan kurumsal güvenlik politikasının uygulanmasında firmalara geniş esneklikler tanıyor ve saldırılara karşı daha donanımlı olmalarını beraberinde getiriyor”. Alev Akkoyunlu, Endpoint çözümlerinin içerdiği yeni teknolojilerin dijital saldırıları, güvenli olmayan sistemlere gerçekleşebilecek bağlantıları ve önemli verilerin çalınmasını engellediğini belirtti.
Teşekkürler ;)