Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Google Cinsel İçerikli Reklamlara Son Veriyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Popüler arama motoru Google kısa bir süre sonra yürürlüğe konulacak olan politikasıyla cinsel içerik temalı sitelerin reklamlarını yasaklamayı amaçlıyor. İnternet kullanım yaşının giderek düşmesi ile birlikte küçük yaştaki internet kullanıcıları bu tarz reklamlarla sıkça karşı karşıya kalmaktaydı. Alınan bu kararla birlikte Google, cinsel içerikli reklamları biraz daha perde arkasında bırakmayı amaçlıyor gibi görünüyor.

AdWords adı verilen reklam ağı platformunda reklamverenler kendi servislerinin reklamlarını çeşitli siteler üzerinde yayınlayabiliyorlardı. Bu platform Google için epey önemli finansal kaynaklar arasında yer alıyor.

Google'ın yılın geçtiğimiz çeyreğinde sadece reklamlar üzerinden 13.8 milyar dolar kazandığını düşünürsek bu platformun ne denli önemli olduğunu daha iyi kavrayabilirsiniz. Bu rakam şirketin toplam gelirinin %90'ına rekabül ediyor.

Google sözcüsü tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, Google'ın hizmet politikasını sık sık gözden geçirdiğinin ve cinsel temalı içeriklere karşı her zaman katı kurallar uyguladığının altı çizildi.

Cinsel içerikli reklamlar AdWords üzerinden yasaklansa da bazı yetişkin kulüplerinin ve flört sitelerinin reklam yapmalarına izin verileceği belirtilen detaylar arasında. Google alınan bu karardan etkilenecek olan siteleri ve servisleri haziran ayında yolladığı bir mail ile bilgilendirdi.


-Site admin'i eğer konuyu kirlettiği mi düşünüyorsanız yorum yaparak uyarınız. Ban yemek istemediğim için hemen sözünüzü tutar ve paylaşımlarım dan vazgeçebilirim.