Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Youtube Yasaklandı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Suriye ile ilgili ses kayıtlarının sızmasının ardından Youtube'a erişim yasağı getirildi. Youtube, mahkeme kararı olmadan TİB tarafından kapatıldı.

Türkiye, Twitter'a erişim engellemesi kararını konuşurken, Suriye ilgili tapelerin sızmasının ardından video paylaşım sitesi Youtube'a da erişim yasağı getirildi. Kapatmanın mahkeme kararı olmadan yapıldığı ve idari tedbir uygulandığı öğrenildi.

ŞİRKETLERE TEBLİĞ EDİLDİ

Alınan karar 3G internet erişimi sağlayan GSM operatörleri ile internet erişim hizmeti veren TTNET ve Superonline gibi ISP şirketlerine tebliğ edildi.

MAHKEME KARARI YOK, İDARİ TEDBİR VAR

TİB'den yapılan açıklamada "Teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda Youtube hakkında idari tedbir uygulanmaktadır." denildi. Kapatmanın mahkeme kararı olmadan yapıldığı ve idari tedbir uygulandığı öğrenildi.

KARAR AŞAMA AŞAMA UYGULANACAK

Yasaklama kararı, gün içinde operatörler ve şirketler tarafından aşama aşama uygulamaya konacak.

DNS DEĞİŞTİRENLER GİREBİLİYOR

Siteye Türkiye içinde erişim sağlanamazken, DNS ayarlarını değiştiren ve VPN uygulamalarını kullananlar siteye girebiliyor.

DÜNYA FLAŞ HABER OLARAK GEÇTİ

Yabancı haber siteleri Twitter'dan sonra Youtube yasağını son dakika haberi olarak geçti. İspanyolca yayın yapan Actualidad.rt.com, TİB'in kapatma kararının hemen ardından "Türkiye, Youtube'ı yasakladı" başlığıyla haberi okurlarına duyurdu. “Hükümet, bir hafta önce uygulamaya koyduğu Twitter yasağının yankıları bitmeden bu kez de Youtube'u yasakladı” denilen haberde yasağın, bugün yayınlanan ve Suriye'ye saldırı planlarından bahsedilen tapelerden sonra geldiği belirtildi.