Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: İphone Batarya Süresini Uzatmak İçin İpuçları
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 06_archimedes_35438535_620x433.jpg&h=330&w=660&a=c]
Sizlere iphone batarya süresini uzatmak ve telefonunuzun keyfini daha uzun süre çıkartmanız için birkaç ipucu vermek istiyorum.
Otomatik parlaklığı kapatın. Bu şekilde daha az batarya harcamış olacaksınız. Bunu yapmak için Ayarlar > Parlaklık ve Duvar kağıdı menülerini takip edin ve ayarı gözünüzün görebileceği düşük bir ayara getirin.
Gps yer konumlandırmasını kapatın. Ayarlar > konum servisleri menüsünü takip edin ve ayar on ise off konumuna getirin.
Arka planda çalışan email hesaplarını kapatın. Bu ayar belirli zaman aralıklarında maillerinizi kontrol eder. Bu da batarya ömrünüzün kısalmasına neden olur. Ayarlar > mail, kişiler, takvim > push menüsünden on olan ayarı off konumuna getirin. Eğer birden fazla mail adresinizi kayıt etmişseniz her biri için ayrı ayrı aynı işlemi yapın.
Dışarıda iken wifi ve bluetooth sekmelerini kapatın. Ayarlar > Wifi > off ve aynı şekilde Ayarlar > Bluetooth > off menü yollarını takip edin.
İş yerindeyken wifi kullanın. 3G, edge ve Gprs wifiden daha fazla enerji harcarlar. Bu sebeple wifi olan yerlerde mutlaka wifiyi tercih edin.
Gereksiz bilgilendirmeleri kapatın. Sms bilgilendirme ve hatırlatma işlemleri sürekli bataryayı azaltır. Kapatmak için Ayarlar > Bildirimler > menüsünü takip ederek kapatmak istediğiniz bildirimleri kapatın.
Otomatik tuş kilidi süresini kısaltın. Tuş kilidi ne kadar geç devreye girersen ekran o kadar çok enerji harcar ve bataryanız daha hızlı tükenir. Bu sebepledir ki tuş kilidinin en kısa sürede devreye girmesinde fayda var. Ayarlar > Genel > Otomatik Kilit menü yolunu takip ederek rahat edebileceğiniz en kısa süreyi ayarlayın.
Titreşimi kapatın. Çok gürültülü ortamlarda çalışmıyorsanız Titreşimi kapatın. Titreşim müthiş derecede batarya tüketir. Ayarlar > Sesler menüsünden ayarlamayı yapabilirsiniz.
4G bağlantı sekmesini kapatın. Eğer telefonunuzun 4G özelliği varsa kapatmanızı tavsiye ederim. 4 G daha hızlıdır fakat bu hıza ihtiyacınız yoksa 4G yi kapatmanız iphone’unuzun keyfini daha uzun süre sürmenizi sağlar. Ayarlar > Genel > Hücresel > 4G menü yollarını takip ederek 4G yi kapatabilirsiniz.
Kullanılmayan uygulamaları kapatın. Ana menü tuşuna 2 defa basınca o an açık olan ve arka planda çalışmaya devam eden uygulamaları görebilirsiniz. Uygulamanın üzerine basılı tutunca, uygulamanın sol üst köşesinde kapatmanız için bir işaret belirecektir. O işareti tıklayarak uygulamayı kapatabilirsiniz.
Batarya gösterge uygulaması kurun. Apple store’dan battery doctor uygulamasını indirin. Bu uygulama size iphone’daki hangi uygulamanın ne kadar batarya harcadığını gösterir. Bu şekilde tedbirinizi ona göre alırsınız.
İphone’unuzu nereye koyduğunuza dikkat edin. Bulunduğunuz ortam sıcaklığı ile batarya süresi arasında ter ilişki vardır. Ortam sıcaklığı arttıkça bataryanızın süresi kısalır. Sıcak ortamlarda tutmamanızı ve bir yerde oturduğunuzda iphone’u cebinizden çıkarmanızı tavsiye ediyoruz.
Hatalara karşı sık sık ios güncellemelerini kontrol edin. Telefondaki çoğu hata daha fazla batarya yenmesine neden olur.
Yararlı bir paylaşım olmuş teşekkürler :oke:
bana saçma geldi yinede teşekkürler
teşekkürler işime yaradı :)