Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Xperia Z2′nin Piyasaya Sürülmesi Gecikebilir
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Yeni HTC One’ın da tüm detaylarının ortaya çıkmasıyla beraber yılın ilk yarısında tanıtımı gerçekleşen üst sınıf akıllı telefonlar arasında sahip olduğu donanım ve yazılım özellikleriyle birçok kesime göre bir numaraya yerleştirilen Xperia Z2′nin piyasaya beklenen daha geç sunulacağı şeklinde iddialar ortaya atıldı. Yaşanan bu gelişme telefonu merakla bekleyen kullanıcıları hayal kırıklığına uğratabilir.
Sony’le ilgili güvenilir bir kaynak olan Esato forumunda yer alan konuşmalara göre Sony, Xperia Z2′de tedarik sorunlarıyla boğuşuyor ve söz konusu tedarik sıkıntıları telefonun piyasaya sunulmasını nisan/mayıs dönemini itmiş durumda. Halihazırda başlayan ön sipariş süreci ve ilk değerlendirmelerden Xperia Z2′nin mart ve nisan döneminde raflarda olacağı belirtilmişti. Sony cephesinde konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmış değil, ayrıca Avrupa’da tedarik sıkıntısında dolayı herhangi bir gecikmeye ihtimal verilmediği de iddia ediliyor. Yine de Sony cephesinde yapılacak bir açıklama durumu netleştirecek.
Xperia Z2′nin nisan başında satışa sunulacak Yeni One ve Galaxy S5′ten daha sonra piyasaya sürülmesi elbette satışları etkileyecektir. Benzer bir süreç geçtiğimiz yıl HTC One’da yaşanmış ve Tayvanlı üretici yeni nesil akıllı telefonda beklenen satışları gerçekleştiremedi. Yine Xperia Z ile geçtiğimiz yıl iyi bir satış grafiği yakalanmış ve bu olumlu tablonun telefonu Galaxy S5′ten iki ay önce satışa sunulmasına başlanmıştı.
5.2-inç boyutunda Full HD çözünürlüklü Triluminos IPS ekran, 2.3GHz frekans hızında çalışan dört çekirdekli Snapdragon 801 MSM8974AB işlemci, Adreno 330 grafik yongası, 4K video kaydı gerçekleştiren 20.7MP çözünürlüklü arka kamera, 3GB RAM, 16GB depolama, microSD kart desteği, 3.200mAh kapasiteli pil, Android 4.4 Kitkat ve yeni nesil Xperia kullanıcı arayüzü Xperia Z2′de öne çıkan özellikler şeklinde sıralanıyor.
[Resim: sony-xperia-z2-specs-release-date-tablet...&w=660&a=c]
Teşekkürler