Premiumcuyuz - Ücretsiz Premium Hesaplar

Tam Versiyon: Bu da abdest ceketi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Türk tasarımcı Murat Celep, takım elbise içindeki kısa kollu gömleği uzun kollu gösteren ceket-gömlek kombinasyonu tasarladı.

[Resim: dest-ceketi_295adb30-833c-42b8-a30e-7591...B05E5E.jpg]

Özellikle Arap işadamlarının abdest aldıklarında gömlek katlama sorunu yaşadığını düşünen Türk tasarımcı Murat Celep, takım elbise içindeki kısa kollu gömleği uzun kollu gösteren ceket-gömlek kombinasyonu tasarladı. "Free arm" (özgür kol) adındaki tasarımını kadın kıyafetlerine de uyarlayan tasarımcı, seri üretim için görüşmelere devam ediyor.

Tasarımcı Celep, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretlerinde takım elbise giyen Arap işadamlarının giydikleri gömleklerden yana sıkıntı yaşadıklarını gözlemlediğini belirterek, özellikle abdest alınması sırasında gömlek kollarının katlanmasına gerek olmayan bir tasarım üzerine çalışmaya başladığını söyledi.

KISA KOLLU GÖMLEK ESTETİK DEĞİLMİŞ
Uzun çalışmalar sonucunda kısa kollu gömleği uzun kollu gibi gösteren tasarımını geliştirdiğini dile getiren Celep, tasarımıyla ilgili şu bilgileri verdi:

"Takım elbisenin içine kısa kollu giyilen gömlek, kolları olmadığı için estetik görünmüyor. Tasarımla hem uzun kolun estetik görünüşünü hem de kısa kolun rahatlığını bir arada sunmak istedim. Ceketin kollarının uç kısımlarına gömlekle aynı renk ve kumaştan tasarlanan eklemelerle kısa kollu gömleği uzun kolluymuş gibi bir biçime kavuşturdum. Rahatlık ve hareket kabiliyeti sağladığı için bu tasarıma ’Free arm’ adını verdim."

Pazar hedefinde Avrupa da var
Tescil ettirdiği ve kadın kıyafetlerine de uyarladığı tasarımının seri üretimi için önemli hazır giyim firmalarıyla görüşmelerinin sürdüğünü bildiren Tasarımcı Murat Celep, kadın kıyafetlerine uyarlanan "free arm"ın rahatlığın yanında ayakkabı, çanta ve cüzdan ile renk ve desen uyumluluğu halinde tercih edilen bir aksesuar da olabileceğini söyledi.

Arapların tasarımını farklı bulduğunu ve ilgi gösterdiğini ifade eden Celep, "Bu tasarım rahatlığın yanında, şıklık da sunuyor. Tasarımın ortaya çıkışında her ne kadar Arap işadamlara kolaylık sağlamak olsa da ’free arm’ ülkemizde ve Avrupa ülkelerinde de önemli bir ihtiyaca cevap verecek" diye konuştu.
Teşekkürler